Christelijke identiteit

Onze kijk op christelijk onderwijs

Wij zijn een christelijke school. De bijbel zien wij als het woord van God, aan mensen gegeven om te gebruiken in het dagelijks leven. Wij geloven dat de kinderen die aan ons zijn toevertrouwd, talenten hebben gekregen die wij mogen helpen ontwikkelen. De insteek van onze christelijke identiteit is:

• Positief, want onze God heeft het beste met ons voor
  • Praktisch, want het gaat erom, dat je je geloof in praktijk brengt
  • Persoonlijk, iedereen heeft recht om het geloof te beleven op eigen wijze
  • Allesomvattend, geloven doe je op alle dagen van de week en bij alles dat je doet

Identiteit en praktijk

De lesdagen beginnen elke dag met gebed, Bijbelverhalen en/of Christelijke liederen. Afhankelijk van het verhaal en de leeftijd van de kinderen zal er een vertaling gemaakt worden van het verhaal naar het dagelijks leven. Alle christelijke feestdagen worden zo mogelijk gevierd op school, waarbij we soms ook een bezoek brengen aan een kerk in de buurt.

Methode en identiteit

Soms staat een methode op gespannen voet met de identiteit van de school. Het meest duidelijke voorbeeld hiervan is een geschiedenis-methode die ‘the big bang’ – theorie (oerknal) behandelt, terwijl wij tijdens de Bijbelse geschiedenislessen vertellen dat God de hemel en de aarde gemaakt heeft. We behandelen dergelijke zaken en voegen er ons eigen verhaal aan toe. Dit alles met het doel om kinderen te helpen tot weloverwogen en beargumenteerde keuzes te komen.