Halen en brengen

Halen en brengen van kinderen

Soms fietsen, of lopen kinderen zelf naar school. Maar heel veel kinderen op CNS Ommerkanaal worden op school gebracht.

Regels met betrekking tot halen en brengen:

Voor schooltijd is er geen toezicht op het plein, bovendien zijn de leerkrachten met voorbereidingen bezig. Daarom willen we voor 8:30 uur geen kinderen op school hebben, tenzij hiervoor toestemming is gegeven. Dus zit u een keertje lastig? Even doorgeven dat uw kind wat eerder komt.

Bij regen is er op het schoolplein niets leuks te beleven. Daarom willen we dat op regendagen de kinderen 5 minuten voor aanvang van de lessen pas op school komen.

Kinderen mogen voor schooltijd niet naar binnen, tenzij het (hard) regent. Als de bel gaat (om 8:35 uur) mag iedereen naar binnen. Als de bel nog een keer gaat (om 8:45 uur) dan zitten alle kinderen in de klas en gaan alle vaders en moeders weer naar buiten.

Te laat komen kan een keer voorkomen, maar niet te vaak! Het is storend voor de leerkracht, maar ook vervelend voor uw kind zelf om vaak op deze manier negatief in het middelpunt te moeten staan.

De school gaat uit om 12:15 uur, of om 15:15 uur. Niet eerder en niet (veel) later.

De kinderen mogen het schoolterrein pas verlaten als de leerkracht bij de weg staat. Op die manier weten we zeker dat alle kinderen met de juiste perso(o)n(en) mee naar huis gaan en veilig de straat oversteken.

Ga toch fietsen!

Parkeren is een lastige kwestie aan het worden bij ons op school. Er is niet voldoende ruimte om alle auto’s te kunnen plaatsen. Wij willen u oproepen zoveel mogelijk de fiets te gebruiken als dit enigszins mogelijk is. We hebben alle begrip voor ouders die dat moeilijk kunnen organiseren, maar we roepen alle andere ouders op om, daar waar mogelijk, het aantal auto’s bij de school te reduceren.
Hieronder nog een aantal mogelijkheden:

• Kiss and drive – Als uw kind in groep 4 of hoger zit, dan hoeft u niet persé alle dagen mee naar binnen te lopen. Bij de school afzetten is dan voldoende.
  • Carpooling – Spreek met andere ouders op uw route af om de kinderen om beurten te halen en/of te brengen. Het scheelt u tijd en benzine!
  • Carpoolfietsen – Spreek met andere ouders op uw route af om samen te fietsen. Dit is gezellig voor u en voor de kinderen. Eventueel kunt u ook afspreken dat de ene keer de ene ouder met de kinderen fietst en de andere keer u. Vanaf groep 6/7 kunnen kinderen ook alleen fietsen, vooral als ze dat al samen met u geoefend hebben! Als u dat te spannend vindt, kunnen ze eventueel samen met andere, oudere kinderen samen fietsen.
  • Verder weg parkeren – Bij het buurthuis is vaak wel plek om te parkeren. Het is ietsje verder lopen, maar niet meer dan 5 minuten. Het is nog gezond ook!