Ouderbijdrage

Een vrijwillige bijdrage hoeft bij ons op school niet betaald te worden. Toch moet er natuurlijk wel eens wat bekostigd worden. Hoe gaat dat in zijn werk?

Oud papier

Zoals u misschien weet verzamelt CNS Ommerkanaal oud papier. De data hiervan staan op de activiteitenkalender. We doen dit met z’n allen. Iedereen komt een keertje aan de beurt, tenzij u niet de mogelijkheid hebt om oud papier te halen. De oudercommissie neemt vanzelf een keertje contact op met nieuwe ouders. Oud papier wordt altijd opgehaald op elke eerste zaterdag van de maand.In de nieuwsbrief komt te staan welke ouders meehelpen. Ook ontvangt u geregeld een lijst waarop staat wanneer u bent ingedeeld. De opbrengst van het oud papier komt in de kas van de oudercommissie.

Verloting

Op de feestelijke ouderavond, die jaarlijks wordt gehouden in maart, of april, houdt de oudercommissie een verloting. Ze verzamelen mooie cadeau’s (meestal van sponsors), waar de bezoekers die loten hebben gekocht kans op maken. De verloting wordt meestal gehouden halverwege de feestelijke ouderavond, net voor de musical van de bovenbouw. De opbrengst komt in de kas van de ouderavond.

Deze twee inkomstenbronnen worden gebruikt voor allerlei activiteiten op school. U moet hierbij denken aan:

• Sinterklaas
  • Afscheid van groep 8
  • Excursies
  • Lekkernijen voor kinderen op speciale dagen
  • Schoolreis en kamp

Natuurlijk moet er wel betaald worden voor schoolreisjes en kamp, maar dankzij de inkomsten van de oudercommissie hebben we de kosten voor ouders redelijk laag kunnen houden.