Leerlingenpagina

Hier vind je van allerlei dingen die speciaal bedoeld zijn voor kinderen. Vooral als je op CNS Ommerkanaal zit, is dit een handige pagina.

Thuis oefenen

Op www.gynzykids.com kun je inloggen op de website die je ook ziet als je de Chromebooks open doet. Je mag er best even in neuzen, werk van vandaag of gisteren afmaken. Als je hulp nodig hebt, helpen we je ook daar graag bij.

Je kunt er uiteraard ook de oefenspelletjes vinden, die je op school maar heel af en toe mag doen.

10 Tips voor een geweldige (school)dag

1. Sta ’s morgens op tijd op.
  2. Ontbijt goed
  3. Kijk ’s morgens geen televisie
  4. Pak zelf je tas en kijk nog even in je agenda, zodat je niets vergeet
  5. Ga op tijd naar school
  6. Let bij uitleg van nieuwe dingen extra goed op
  7. Reserveer elke dag minimaal 15 minuten van je vrije tijd om iets voor school te doen
  8. Zorg  dat briefjes e.d. niet in je tas blijven zitten
  9. Vertel je ouders over je huiswerk, cijfers, dingen die gebeurd zijn op school (ook vervelende dingen)
  10. Ga op tijd naar bed!

Zin in huiswerk

Huiswerk is (meestal) niet iets waar kinderen enthousiast van worden. Sommige kinderen vinden huiswerk heel moeilijk. Als je ondanks hard leren toch slechte cijfers haalt, willen we je graag helpen bij het leren. Je kunt bijles krijgen na schooltijd van je eigen meester of juf. Overleg met je meester of juf wanneer het goed uitkomt.

Tips:

• Zorg dat je de goede spullen mee naar huis neemt
  • Zorg dat je het leerwerk kunt lezen (dus schrijf netjes)
  • Begin op tijd met leren
  • Doe elke dag wat (15 minuten)
  • Overkijken helpt niets, je moet nadenken over welke vragen meester of juf zou stellen
  • Vraag (nadat je hebt geleerd) je ouders om je te overhoren
  • Gebruik de computer bij het leren als dat kan
  • Leer op een plek waar je niet wordt gestoord