Wat we verwachten van ouders

Ouderhulp

​Graag maken wij gebruik van de vrijwillige medewerking van ouders bij allerlei activiteiten.
Door middel van de nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden van zaken waar we uw hulp bij kunnen gebruiken. Onze school mag zich verheugen in een grote groep ouders die helpt bij het maken en herstellen van allerlei materialen en het onderhouden van de school (tuin, dakgoten). Naast het feit dat het nuttig is voor de school, leert u op deze manier andere ouders van de school op een andere manier kennen. Bovendien hopen we zo te voorkomen dat al het werk steeds door dezelfde oudergroep moet worden gedaan.

Oud papier

Elke 1e zaterdag van elke maand (behalve augustus) halen ouders het oud papier in de buurt rondom de school op. Alle ouders (en alle leerkrachten) worden 1 keer per jaar ingedeeld. De lijst wordt elk jaar weer aangevuld en verspreid. De oud papier opbrengst is een grote bron van inkomsten voor de oudercommissie en dat komt de school ten goede. Aan het einde van het schooljaar ontvangen alle ouders een lijst met daarop de indeling. Onderling ruilen is mogelijk. Een oud papier ochtend duurt van 9:00 uur tot ongeveer 11:30 uur.

Tuinonderhoud

Een aantal keer per jaar wordt het schoolterrein onder handen genomen. De ene keer wordt er gesnoeid, een andere keer wordt blad geharkt. Vaak wordt het plein geveegd en soms de ramen gewassen. Ook hiervoor doen we een beroep op ouders. Alle ouders worden 1 x per 2 jaar ingedeeld. Ook deze lijst verschijnt aan het eind van elk schooljaar, zodat ouders tijdig weten waar ze aan toe zijn. Een tuinonderhoud ochtend duurt van 9:00 uur tot ongeveer 11:30 uur.

Vervoer e.d.

Het kan zijn dat we voor bepaalde activiteiten ouders nodig hebben om ons te helpen. Het vaakst komt het voor dat we ouders vragen te helpen met leerlingenvervoer naar een voorstelling, of een andere activiteit. Ook worden ouders wel eens gevraagd te helpen bij ‘Talentvol Ondernemen’. Mocht uw hulp gevraagd worden, dan staat dat meestal in de nieuwsbrief, of in een mail die u van ons ontvangt.