MDN

Anti-pestbeleid

Pestbeleid op CNS Ommerkanaal is eigenlijk natuurlijk anti-pestbeleid. Het gaat erom om pesten te voorkomen, of te stoppen. Pesten komt overal voor, zelfs volwassen mensen doen het. Toch menen wij het pesten tot een minimum te hebben beperkt op onze school. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf.

Onze aanpak

Pesten is niet een kwestie van ‘laten sudderen’. Je moet het meteen aanpakken. In onze aanpak richten we ons niet alleen op de gepeste, maar ook op de pester en de middengroep (de meelopers). We herinneren de groep aan de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de sfeer op het plein. Pesters moeten door de groep worden gecorrigeerd. De pester moet weten dat hij geen waardering krijgt voor zijn gedrag. Na een voorval wordt meteen het gesprek aangegaan. Op een respectvolle manier wordt er met betrokkenen gesproken en samen naar een oplossing gezocht. We werken bij ons op school volgens de ‘Kanjeraanpak’. Onze school is gecertificeerd Kanjerschool.

Browser niet ondersteundUw browser is verouderdHierdoor kan de website die u wilt bezoeken niet (goed) worden weergegeven. Ook is werkt uw huidige browser niet meer volgens de laatste veiligheidseisen. Update uw browser of ga naar whatbrowser.org voor meer informatie of om een andere browser te downloaden. Heeft u al een andere browser zoals Chrome of Firefox geïnstalleerd? Gebruik dan uw andere browser om deze website te bezoeken.